vineri, 7 iunie 2013

Goian

 La numai 15 minute distanta de Chisinau, in vecinatatea Cricovei, pe traseul spre Vadul-lui-Voda/Criuleni se afla un loc destul de frumos si neexplorat de aborigenii chisinaului - Goian. Ajungi fie cu ruta urbana de autobus (nr.47 sau 48), fie cu orice microbus ce merge spre Criuleni. Pretul variaza intre 4.5-6 lei. 
 Prima impresie a Goianului, e similitudinea cu Orheiul Vechi. La un moment dat iti pare ca defapt e un Orhei Vechi in miniatura. Aceleasi coline calcaroase, acelasi aspect al naturii, acelasi defileu serpuitor, doar ca mai mic ca dimensiune si suprafata. Desi mic ca suprafata, sunt destule monumente interesante de vizitat: defileul propriul zis, crucea din piatra medievala, galeriile din cariera de piatra si defileul cu cascade. Mai este si puscaria pentru minori, dar speram sa nu o descoperim niciodata cum e defapt ).




O cruce veche din calcar, sta pe o colina artificiala chiar la intrarea in Goian. Am incercat sa aflu ceva informatii in plus, dar din pacate lipseste total. Doar un check-in in Wikimapia si poze pe Google Earth.


           
Cariera de piatra e functionala, dar se pare ca e lasata de ceva timp.



 Intre 2 vai a defileului se afla o depresiune plina cu cascade. Frumos, chiar foarte frumos alocuri. Si inca la margina Chisinaului !
























Vulpile si-au deschis linii de metrou, cu iesire directa sub casa Guvernului )


 Mistret sau caprioara?!




2 comentarii:

Unknown spunea...

Foarte frumos. Imi poti da email-ul tau daca te rog mult? As vrea sa aflu ceva detalii. Il scrii aici, in comentarii si imi vine pe posta mea automat sau imi scrii pe posta asociata profilului de pe care scriu acum.
Iti multumesc.

Unknown spunea...

yamstam@gmail.com